Antykoncepcja

antykoncepcja_wiem_o_zdrowiu
  • Forum
  • witam,mam pytanko. zazywam regulon ale lekarz powiedzial mi ze sa to tabletki dobre dla doroslych kobiet ok37 lat,ja mam xxx ze sa o jeszcze mniejszej dawce hormonow np cilest,czy to prawda?jakie pole...(więcej)
  • tak, w tym wypadku mozesz bezpiecznie wspolzyc od 8mego dnia noszenia plastrow, a przez 1wsze 7 dni obowiazuje dodatkowe zabezpieczenie w postaci prezerwatywy ...(więcej)
  • Witam, trzy miesiące temu urodziłam śliczną córeczkę , ochłonęłam już po porodzie i chciałam dobrać jakąś metodę antykoncepcji. Co polecacie dla kobiety karmiącej piersią?...(więcej)

Forum -> jak metoda antykoncepcji dla matki karmiącej

Tytuł:jak metoda antykoncepcji dla matki karmiącej
Autor:Kama
9.9.2011, 08:59
Witam, trzy miesiące temu urodziłam śliczną córeczkę , ochłonęłam już po porodzie i chciałam dobrać jakąś metodę antykoncepcji. Co polecacie dla kobiety karmiącej piersią?

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Kto ma więcej pasków: zebra czy słoń?

antykoncepcja_ciekawostki

Ciekawostki

Bulimia
Dla niektórych atrakcyjny wygląd jest „przepustką” do kariery, spotyka się więc osoby cierpiące na bulimię wśród aktorów, piosenkarzy, także wśród sportowców.

Czy wiesz, że...

Watroba
Do najczęstszych objawów chorej wątroby należą nudności, ogólne osłabienie organizmu czy bóle brzucha. Choroba może nie zostać rozpoznana z powodu braku jej objawów lub ich podobieństwa do grypy. W rzeczywistości, dopiero poważnie uszkodzona wątroba daje się we znaki, czasem może być jednak za późno na jej całkowite wyleczenie, tak jak w przypadku nowotworu wątroby.

Polecamy

Witaminy
W momencie, kiedy nie mamy dostępu do świeżych warzyw i owoców, warto sięgnąć po preparaty z witaminami (centrum witaminy). Bardzo popularne w aptekach są witaminy dla dzieci, które często występują pod postacią żelek, gum rozpuszczalnych lub płynów doustnych.

Archiwum

Anoreksja
Anoreksja (jadłowstręt psychiczny) jest to choroba o podłożu psychicznym, nieleczona prowadzi do śmierci. Najczęściej zapadają na nią młode dziewczęta w wieku 12 – 21 lat, rzadko mężczyźni.

Pyralgina jest preparatem przeznaczonym do stosowania w przypadku stanów bólowych o różnej etiologii i znacznym nasileniu. Lek wskazany jest również przy podwyższonej ciepłocie ciała, gdy zażycie innych leków jest niewskazane bądź nie przynosi rezultatów. Pyralgina należy do kategorii leków NLPZ, które charakteryzują się działaniem odpowiedzialnym za łagodzenie stanów bólowych i zapalnych oraz zmniejszanie podwyższonej ciepłoty ciała. Co więcej preparat w niewielkim stopniu działa spazmolitycznie.